HTML

Foci és Forma 1

A futbalvilág legfontosabb történései és a száguldó cirkusz eseményei

Friss topikok

  • Takács Gábor: No, ezt jól megaszontad +int te szörnyeteg. Még hogy nem vagy tanulékony.:) Hajrá Kaposvölgye! Rem... (2007.09.27. 15:49) Orbán kontra Torgyán
  • Takács Gábor: Köszönet a cikkért, most azt szervezem,h ez a lelkes beszámoló kikerüljön a Hali öltőjének a falár... (2007.09.24. 20:19) Guzmics Ricsi a legnagyobb király…

Linkblog

Archívum

Végre itt a BL – 1. játéknap, kedd

2007.09.21. 16:33 | Docilemonster | Szólj hozzá!

Kedves Olvasóim!

Már mindenki alig várta gondolom, hogy elkezdődjenek a csoportküzdelmek a Bajnokok Ligájában, a legrangosabb európai kupáért. Az első játéknapon összesen 36 gól esett, ami ugye meccsenként kettő és egynegyed, nem rossz mutató, de reméljük lesz ez még jobb is. Születtek meglepetések, de kötelező papírforma eredmények is.

Kezdjük az Anna kódjelű csoporttal, ahol az OM fogadta a török Besiktast. Az első félidő eseménytelensége után a második játékrészben egy tisztességes edzői letolás után a Taxi filmek városának csapata rohamozott erősen Nasri vezérletével. Pont ő találta el fantasztikus mozdulattal szögletből a hosszú kapufát, nem volt semmi mozdulat, bár a kapus rendesen alászaladt, lehet a csillagokat nézte az égen, de Rodriguez nem azt tette és a kipattanó labdát a szunyókáló védők között bepofozta. A lefújás előtt egy fejelt passzt zseniálisan vett át Cissé átverve védőjét, majd a kifutó kapus mellett bepofozat a rövidbe a bogyót. Miért nem csinál ilyet gyakrabban, ha egyszer tudja, az rejtély. A csoport rangadóján a 2004-es és a 2005-ös bajnok találkozott egymással. A Porto sokkal jobban focizva szerezte meg a vezetést büntetőből. De a ’Pool tudott erre válaszolni, Finnan ívelését Hipyya fejelte le, majd Kuyt be a kapuba. A második félidőben aztán Pennant rengeteg kis apró hülye szabálytalanságát megunta a bíró és elküldte zuhizni, teljes joggal. A végén mindkét csapatnak volt meccslabdája, de nem éltek vele így maradt a pontosztozkodás.

Béláéknál történt a legnagyobb meglepetés, a Chelsea-Rosenborg 1-1 igazi bravúr a norvég bajnoktól. Az hagyján de még égett is a Chelsea, egy szabadrúgás után Koppinien mattolta a nyurga cseh kapust. A kékek közben folyamatosan tüzeltek kapura, de a közönség nagyobb veszélyben volt, majd minden kísérletük közöttük kötött ki. Majd a mezőny legjobbja, Malouda találta meg Seva fejét egy íveléssel, így megmaradt a Murinho-éra sikersorozata a hazai veretlenség, de az edző állása nem, a tulaj úgy döntött kettejük közül valaki megy és az nem ő lett. A csoport másik meccse, a Schalke-Valencia összecsapás is átlag alatti gólt hozott. Kiegyenlített játék, elején hatalmas német ziccerek, majd egy Villa gól, Miguel gondolt egyet, belebikázott a labdába, ami pont a védővonal mögé szállt, Villa lefutotta védőjét, kirúgta a kapus kezéből a labdát és berúgta az üres kapuba. Mestermunka és 3 pont.

Cecil kódjelű négyes ásza a mostanában újra focizó Real a Werdert fogadta. A királyi gárda egyértelműen gyorsan gólt akart szerezni és nekiesett ellenfelének, mint tót az anyjának. Negyed óra után Nistelrooy beadást a remekül érkező Raul bólintotta be. Nem sok idejük volt a madridiaknak kiörülni magukat, mert a középkezdés után Tosic fut el a szélen, bead, majd Metzelder lemarad, mint a borravaló, és Sanogo elperdíti a labdát Casillas mellett. A második félidőben Nistelrooy 5 perc alatt lőhetett volna hármat, de csak egyet lőtt be, gyors játék után Raul ugratta ki a hollandust, aki az elvetődő kapus mellett simán elgurította a labdát, így a két ász nem maradt adósa egymásnak. Egy remek találkozón, jó játékkal és megérdemelten nyerek a blancok első meccsükön, csak kár, hogy Snejder nem lőtt gólt, így buktam 120 forintot. A másik meccsen az Olympiacos fogadta a Laziot. Az első félidőben rengeteg helyzetet elpuskázott mindkét csapat: Ledesma szabadrúgását Nikopolidis kikaparta a sarokból, míg Galletti ajtó ablak helyzetét, és egyben jókedvét Ballotta tette semmissé. Azonban félmunkát végzett a kapus, mert a fordulás után Lualua adott álompasszt az argentinnak, aki most nem hibázott egy fantasztikus cselt követően megszerezte a vezetést csapatának, bár szerintem les volt, de ez lényegtelen. Pár percre rá Pandev látta üresen kódorogni Zaurit a tizenhatoson belül, passzolt, majd a csatár is – be a kapuba. A meccslabda az előbbi gólpassz adójának nevéhhez fűződik, de döntő pillanatban megremegett a lába, természetesen az után, hogy a nehezét megcsinálta, de mindezek ellenére belelőtte a kapusba a labdát.

A Dénes kvartett főmeccse a Milan-Benfica. Nem sokáig húzták a portugálok, Pirlo 10 perccel a kezdés után szabadrúgásból kilőtte a pókot a sarokból, igazi klasszis megoldás, gyönyörű gól. Cirka 10 percre rá Kaká veszi észre a szélen teljesen egyedül kóricáló Andreát, aki valami elképesztő labdát ad Pipponak, aki kivételesen nem volt lesen, de félfordulatból olyat rámolt, amilyet ritkán látunk. A Benfica az utolsó percben szépített, beadás után Nuno Gomes csúszkált egyet a szép füvet tönkretéve, jutalma gól lett. Meg kell említeni a veterán Rui Costát, aki hazament gyakorlatilag a San Siroba, jól szervezte csapata játékát, de nem sok esélyt hagytak nekik az olaszok taktikus játéka. Ritkán kap ekkora tapsot cserénél az ellenfél játékosa, de 80000 ember ovációja a portugál itt eltöltött éveinek köszönete volt. Szép jelenet! A donyecki szénbányák mellett rendezett Shakhtar-Celtic találkozót a hazaiak gyorsan lerendezték. Egy tizenhatos előtti labdavesztést követően egy passz után feküdt az egész skót védelem, és döntő helyzetben nem hibázott Brandao, kapásból, futtában bikázta a kapuba a bőrgolyót. 2 perccel később egy bal oldali beadás után Lucarelli fejelt pontosan, estében, a védője szorításában, ez is remek találat. Teljes sokk a Celticnél. A hátralévő időben is inkább a hazaiak próbálkoztak, lövöldöztek is tisztességgel, de Boruc felébredt az első kettő után, és lehúzta a rolót, így is csúnya az a 2-0 úgy gondolom.

Folyt. köv. a következő 8 meccsel.

A bejegyzés trackback címe:

https://docilemonster.blog.hu/api/trackback/id/tr35172475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása