HTML

Foci és Forma 1

A futbalvilág legfontosabb történései és a száguldó cirkusz eseményei

Friss topikok

  • Takács Gábor: No, ezt jól megaszontad +int te szörnyeteg. Még hogy nem vagy tanulékony.:) Hajrá Kaposvölgye! Rem... (2007.09.27. 15:49) Orbán kontra Torgyán
  • Takács Gábor: Köszönet a cikkért, most azt szervezem,h ez a lelkes beszámoló kikerüljön a Hali öltőjének a falár... (2007.09.24. 20:19) Guzmics Ricsi a legnagyobb király…

Linkblog

Archívum

Barca szárnyal, Inter ég – 1. játéknap, szerda

2007.09.21. 19:10 | Docilemonster | Szólj hozzá!

Kedves Olvasóim!

Mint, ígértem, folytatom. Szóval, az Elemér csoportban rendezték az egyik szuperrangadót ebben a fordulóban, így kezdjük, mondjuk a Rangers-Stuttgart meccsel. A hazaiak szárnyalnak otthon, míg a vendégek csak szenvednek, így a német bajnok nem sok jóra számíthat Skóciában. Ennek ellenére stuttgarti rohamokkal kezdődött a meccs, de a vendéglátók is észhez tértek a félidő végére. Fordulás után, egy bedobást követően Khedira lövi élesen be a labdát, és a zseniálisan helyezkedő Gómez estében begyötri azt. Teljes sokk, síri csönd és hullaszag pár percig, amikor Hutton gondol egy merészet, és remek cselekkel kígyózik a tizenhatosig, majd passzol és az érkező Adam becsavarja a hosszúba a labdát, zseniális megoldás, a kapusnak semmi esélyt nem hagyott. Majd megint Hutton indul nagy rössel, de a tizenhatoson belül érkezik a 6-os számú gyorsvonat, nevezett Fernando Meira és elgázolja a támadót. A büntetőt Darcheville magabiztosan értékesíti, így megfordították a hazaiak a találkozót, egy kiváló találkozón. Most jöjjenek a nagyok, a Barca-Lyon. Az elvárás itt sem kisebb, ennek megfelelően remekül kezdtek a katalánok, az ex-Lyoni Abidal beadásról 2 körömhegynyivel maradt le Henry. Messi kapta meg a labdát a tizenhatos sarkában, betört, leültetett egykét védőt, majd erősen belőtte középre, a megpattanó Clercről védhetetlenül vágódott a kapuba. Ez után is mezőnyfölényben maradtak a hazaiak, a katalán védők gyűrűjében magányosan álldogáló Benzema nem sok vizet zavart, és Juninho is gyakorlatilag észrevétlen maradt, a szabadrúgásai a sorfalban haltak el. A meccs során nem lehetett nem észrevenni, hogy a bukik szerinti BL gólkirály-jelölt, Henry annyi labdakezelési hibát ejtett, hogy akár én is lehettem volna a helyén, de... A meccsen Messi csinálta a focit, lőtt, úgy, hogy a gólvonalról kellett kikaparni a labdát, és ezen kívül is számos helyzetet elpuskázott. Mindezek ellenére a semmilyen játékot mutató franciák, csak árnyékai voltak tavalyi önmaguknak, ennek ellenére az utolsó pillanatig volt esélyük a döntetlenre egy gyors kontrából. Rijkaard a plénum nyomásának engedve becserélte az idősödő játékosait, Dos Santost és Bojan Krikicet (ketten együtt alig 35 évesek, mint Pippo egyedül), mindkettő fantasztikus tehetség. Nem jött a gall ellentámadás, ehelyett érkezett Deco, remekül kényszerítőzött Dos Santossal, majd passzolt Iniestának, aki gyakorlatilag tálalta a labdát Messinek, a szintén vén argentin nem hibázott, büntetett. A kegyelemdöfést Giovanni, adhatta volna meg, remek labdát követően szélsebesen húzott el a jobb oldalon, majd éles szögből lőtt, a kapusról kipattanó labdát pedig Henry pofozta be. Így elmondható, hogy iskolajátékkal bedarálta ellenfelét a mostanában botladozó katalán gárda, és portugál kollégájával ellentétben a holland mestert nem fejezte le a Camp Nou népe.

Ferencéknél Rómába látogatott a Kijev gárdája. Aquvillani ugratja ki a szélen Tonettót, aki bár nagyot esett a beadás közben, de labdája pont fejbe kólintotta Perrottát, és majd az olaszról a hálóba vágódott a játékszer. Ez első félidőben még az előre húzódó Juan tesztelte a ketrec rögzítését, hatalmas erővel lőtte meg a kapufát. Fordulás után egy gyors szögletből indították Mancinit, aki null szögről vette célba a kaput, de védett a portás. Egy remek labdaszerzés után lerohanták az ukránokat, az olaszok, Perrotta remekül veszi észre az üresen futó Tottit, aki átvétel után iszonyatos erővel, laposan kilövi a hosszút, amolyan Tottisan. Nem igazán adott esélyt Spalletti csapata ellenfelének.  A másik meccsen a Sporting fogadta a Manchester United gárdáját. A hazaiak nyomás alatt tartották angol ellenfelüket, Liedson rendesen próbára tette Van der Saar reflexeit, 20 méterről csavarta a labdát egyenesen a hosszú sarokba, de a holland hálóőr hatalmat védett. Ronny szabadrúgásból lőtt hatalmas erejű dugóját is biztosan fogta a kapus. A vörös ördögök malaca azonban kitartott erre a meccsre, a második félidőben Wes Brown beadását 2 védő közül kibújva Ronaldo bólintja be. Úgy gondolom, hogy ezt a meccset a kapus hozta le a Unitednek, mert Miguel, Veloso, Tonel és az utolsó pillanatban Pereirinha lövését is ki tudta ütni.

Gábor csoportban PSV-CSKA meccset rendeztek. Az első félidő eseménytelensége után, a második játékészben kiütközött a két csapat közti főleg taktikai különbség. Egy hosszú labda után a jobb szélről induló Perez, remekül tálal Lazović elé, aki otthagyja a védőit, mint Szent Pál az oláhokat, és megszerzi csapatának a vezetést. A meccs hajrájában Perez kényszerítőzött Kromkamppal, majd egy bivalyerős lövéssel mattolta az oroszokat, az is kiderült, hogy a háló is jó minőségű Eindhovenben, mert bele adott apait, anyait ebbe a lövésbe a csatár, mégis megfogta a vászon. Igazi csoda! Az utolsó percekben Vágner Love kapott jó labdát, megetette a kapust és az üres kapuba gurított, szép cselt mutatott be, de ez a találat csak a szépítésre volt elég. A másik meccsen az Inter utazott a Fenerbahçe otthonába, azonban meglepetéskésre nem az olasz bajnok, hanem a török csapat játszotta a focit, a Mancini csapata rendre mellédurrantott, kifejezetten pontatlan volt a végjátékuk. A hazaiak ezt pedig keményen megbüntették: az első félidő hajrájában, Roberto Carlos passzol Kezmanhoz, aki remekül veszi észre a szélen Alexet, ami ez után következett az pedig igaz varázslat, a középpályás átvág egy védőt majd középre nyesi a labdát, ami pont Deivid elé száll, aki gyönyörűen, félfordulatból, 12 méterről mattolja Júlio Césart. Az olaszok pedig örüljenek, hogy nem kaptak még 2-őt 3-at. Tavaly és idén is vereséggel nyitni már kezd igazi ciki lenni.

Az utolsó, nevezett Hugó kvartett főmeccsén 2 jó formában lévő csapat az Arsenal és a Sevilla csapott össze Londonban. Az andalúzok igen indiszponáltan játszanak, életükben nem voltak még a BL-ben, ez remekül látszott is. Az angolok pedig játszották játékukat. Az első félidő derekán, egy sokadik középpályás labdaszerzés után villámgyorsan indulnak csatába az ágyúsok, a labda Fabregas elé kerül, aki 25ről rásózza, Palop simán fogná, de Escudén megpattan, így gól. Nem tudja játszani a Sevilla a játékát, a szélsők Navas és Capel, no meg az ördögképű Dani Alves is rosszul játszik. A togói Adebayor remekül csinál magának lövőhelyzeteket, míg az ellenfél egy Kanuté próbálkozásig jut. Második félidőbe, Fabregas a balról elvégez egy szabadrúgást, majd a tátott szájú Sevilla védők gyönyörűen végignézik amint Sanga megcsúsztatja, és Van Persie bebelsőzi. Az utolsó minutumban az ellenfél középpályásai már az öltözőben vannak lelkileg, amikor megint elveszítik a labdát, villámgyors Hleb és Fabregas összjáték után Eduardo előtt a lehetőség, és nem hibázik a brazil, akarom mondani horvát. Sima győzelem, nagy remények Londonban, van még mit javítani főleg a középpályások játékán a délieknél. Az utolsó meccsünk szereplői Slavia és a Steaua. Egy hosszú labda falevélként hullik be a román védelem mögé, megtalálja Vlčekek, aki kiszorított helyzetből bombáz kapura, de pont a portást találta telibe, a kipattanót aztán Šenkeřík gyötri be. Vezetnek a hazaiak. Nem sokáig, ugyanis Bănel Nicoliţă remekül lövi a szögletet a hosszú irányába majd a tömörülő védők között Goian ugrik a legmagasabbra, így egál a szünet előtt. Térfélcserét követően Dřížďal fut el a bal szélen, benyesi a labdát, amely pont elkerüli az egyik érkező hazai játékost, de kiváló második hullámban érkező Belaidnak aki ballal hatalmasat rúg a labdába, amely a kapuba vágódik. Ismét a prágaiaknál az előny. A továbbiakban nem változott az eredmény, az ellenfél csak egyszer talált kaput abból gól született, így nem lehet idegenben nyerni.

Zárásul a forduló válogatottja: Van der Saar (SHA) – Miguel (VAL), Juan (ROM), Koppinen (ROS), Sanga (ARS) – Perrotta (ROM), Pirlo (MIL), Fabregas (ARS) – Messi (BAR), Perez (PSV), Raul (RMA)

A forduló legjobbja, és jutalmul a válogatott csapatkapitánya: Fabregas (ARS)

A forduló 3 legszebb gólja: 1. Messi, 2. Inzaghi, 3. Deivid

A bejegyzés trackback címe:

https://docilemonster.blog.hu/api/trackback/id/tr25172578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása