HTML

Foci és Forma 1

A futbalvilág legfontosabb történései és a száguldó cirkusz eseményei

Friss topikok

  • Takács Gábor: No, ezt jól megaszontad +int te szörnyeteg. Még hogy nem vagy tanulékony.:) Hajrá Kaposvölgye! Rem... (2007.09.27. 15:49) Orbán kontra Torgyán
  • Takács Gábor: Köszönet a cikkért, most azt szervezem,h ez a lelkes beszámoló kikerüljön a Hali öltőjének a falár... (2007.09.24. 20:19) Guzmics Ricsi a legnagyobb király…

Linkblog

Archívum

Déliek, hülyék!

2007.09.19. 12:21 | Docilemonster | Szólj hozzá!

Kedves Olvasóim!

Kedves hispán barátainknál szinte bizonyos vagyok, hogy elmentek otthonról. Lehet, unalmas, hogy mindig arról írok, ha valahol áll a bál, de azért ami sok az sok, kérem szépen. Mint az ismeretes a spanyol focis TV-s jogokat 2 cég birtokolja, nevezzük őket egyszerűen csak TSTT (Tirpák Spanyol Tévé Társaság) 1 és 2-nek. Szóval TSTT 1-nek 8 csapattal van szerződése, míg a másiknak a maradék 12-vel. A TV csatornák pedig velük kötnek szerződéseket a meccsekre. Normális helyeken pedig van némi átjárás a meccsek között. Ezzel még nem is lenne baj. DE. Az isten barmai sehogyan sem tudnak megegyezni egymással, hogy természetesen megfelelő mennyiségű lila színű konvertibilis euróért átengedik a másiknak a jogot és a képanyagot. Inkább jól betartanak egymásnak, aminek az a következménye, hogy se helyi ZTE se a helyi Vasas meccseit (elnézést a két illető klubtól) nem láthatom. Az hagyján, hogy én nem, de vannak még egy-két millióan így ezzel. Remek élmény volt leülni a TV elé az első fordulóban! Gondoltam megnézem már a Madridi Nagy Derbit, ehelyett valami ótvar amerikai MLS meccset adtak, természetesen olyan minőségben, amit most nem minősítenék, ha lehet. Pedig olyan meccs volt, hogy csak na! Majd másnap a másik sportcsatornán is lejátszódott ugyan ez, csak pepitában. Ott a Barca meccs volt a programban, helyette kaptunk meccset kicsi arcunkba, de e cikket írva akárhogy törtem a buksimat egyszerűen nem jutott eszembe, hogy kik játszottak, akkora mély nyomokat hagyott bennem a dolog. Szegény Faragó Ricsi nem teszi bele az aranykönyvbe és portfoliójába a meccset: igaz, hogy a meccs is szar volt! Mivel nem készült ezekből a csapatokból, ezért nem igazán ismerte a játékosokat, a sztorikat, és kb. 50-szer mondta el, hogy miért is ezt kell bámulnunk. Azért valahogy lehozta a meccset, de szerintem 2 liter izzadság lejött róla másfél óra alatt. Ez a dolog azóta is – lassan 1 hónapja – fennáll, így lemaradtam 3 Snejder szabadrúgásgólról (aaa…), és a Barca szenvedéséről (hihihi…).  Még az a szerencse, hogy ott van nekem a kis Sevillám! A másik legjobb pedig az összefoglalók. Vannak meccsek, amelyek képeit ugye nem adják ki a durci társaságok, így egy kézi kamerás, lelátós képet láthatunk a meccsek felén. Vicc.

Menjünk egypár kilométerrel Keletre, ahol ekkora gáz nincs, de szintén van egy Olasz „TSTT”, de ott párosul a dolog egy TOLL-lal (Tirpák Olasz Labdarúgó Liga). Mivel a TOTT nem akar annyi pénzt fizetni a TOLL-nak, mint amennyit ők szeretnének kapni – megjegyezném, hogy azért abból a pénzből is 3 közepes méretű fekete afrikai országot meg lehetne venni kilóra. Büntiből a liga hivatalból tesz keresztbe a Tv-seknek: fogják magukat a kis naptáraikkal együtt, és úgy időzítik a rangadókat, hogy azok pont délután 3-kor kezdődjenek (lásd jövő heti Roma-Juve), amikor minden magára valamit is adó olasz kolléga nemzeti vallását gyakorolja, konkrétan húzza a lóbőrt. Azért ez se piskóta.

És már megint rajtunk, szegény ártatlan szórakozni akaró futballszerető embereken csattan a karikásostor. Kedves pénzsóvár déli barátaink! Azért jó lenne, hogyha villámgyorsan rájönnétek, hogy Ti nem egymásból éltek, hanem belőlünk, mert én veszem meg a mezt és a söritalt, én fogadok az interneten, én bámulom a TV-t és még sorolhatnám, szóval én tartom el azokat, akik Titeket eltartanak. Kapjátok össze magatokat, mert ez így nem gyere be és lesz irgumburgum!

A bejegyzés trackback címe:

https://docilemonster.blog.hu/api/trackback/id/tr41170251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása