HTML

Foci és Forma 1

A futbalvilág legfontosabb történései és a száguldó cirkusz eseményei

Friss topikok

  • Takács Gábor: No, ezt jól megaszontad +int te szörnyeteg. Még hogy nem vagy tanulékony.:) Hajrá Kaposvölgye! Rem... (2007.09.27. 15:49) Orbán kontra Torgyán
  • Takács Gábor: Köszönet a cikkért, most azt szervezem,h ez a lelkes beszámoló kikerüljön a Hali öltőjének a falár... (2007.09.24. 20:19) Guzmics Ricsi a legnagyobb király…

Linkblog

Archívum

Adius, José!

2007.09.20. 17:24 | Docilemonster | Szólj hozzá!

Tisztelt Olvasóim!

Ma a Bajnokok Ligája első játéknapjának történéseiről akartam beszámolni, de az élet átírta a forgatókönyvet. Tegnap este a Chelsea válságstábja arra jutott, hogy közös megegyezéssel kirúgja a vezetőedzőt. Előző nap a csapat otthon fogadta első BL csoportmeccsén a norvég bajnok Rosenborgot. A csapat a meccsen egyáltalán nem játszott rosszul, a labda többet volt náluk, uralták a mezőnyt, ahogy szokták, számos helyzetet kidolgoztak, de vesztükre ugyan annyiszor találtak be, mint ellenfelük, így a vége egy ciki iksz lett. A sokat bírált Seva úgy tűnt, megmenti edzője becsületét, de állását nem sikerült.

A főnöknek, nevezett Abramovicsnak, ugye köztudomású, hogy két álma van. Az első az, hogy még több pénzt harácsoljon össze magának, pedig azért így sem a sarki ingyenes menzán eszik az biztos. A második az, hogy csapata – egyik az ötből – magasba emelhesse a BL-trófeát. Pontosan ezért szerződtette irdatlan pénzért a Portóval esélytelenül megnyert BL cím edzőjét, és a drága José jött is. Drága Roman sajnos az élet olyan, hogy nem minden sikerül, amit eltervezünk.

Mondjuk a csapata játékát nézve azért rendesen ki lehetett akadva mostanában, hisz ha enyhén akarok fogalmazni, akkor is magához képest gyalázatosan fociztak a kékek, de én nem akarok, így kimondom szarul ment nekik. Az eredményességgel is bajok vannak, kezdve az elbukott szuperkupa döntővel, folytatva a bajnoki rajttal, majd most a BL. A Community Shielden büntetőkkel maradtak alul a bajnok Uniteddel szemben úgy, hogy a párbaj során egyszer sem sikerült bevenniük Van der Saar hálóját. A bajnokságban az első két meccset nyögvenyelősen, Lampard és Essien hatahatós közreműködésével még lehozta a csapat. A Pool ellen a bírónak és egy mákos tizinek köszönhették a pontot, a Villa ellen pedig ezen a szinten katasztrofális kettest kaptak úgy, hogy ők nem lőttek. A mostani hétvégén is igencsak akadozott a gépezet, de egy ikszre jók voltak otthon, bár volt meg nem adott góljuk is.

Nem csodálom, hogy az orosz berágott, hisz az utóbbi 3 évben 368 millió eurót (92 milliárd forint) áldozott csapata megerősítésére, és szerény becslések szerint is csapatában focizó játékosok piaci értéke is alulról karcolja a 400 millió eurót (100 milliárd forint). Itt jegyzem meg, hogy ebből a pénzből simán be lehetne fejezni az M0-ást, az M3-ast és az M7-est (bár ezek azért épülgetnek). Szóval, ha én lennék Abramovics, akkor José már kb. 1 éve nem lenne a kék család tagja.

Bár nem minden a pénz, és a méregdrága játékosok, de azért Murinho letett az asztalra: 2 bajnoki cím, 1 FA és 2 Ligakupa azért valami, de a ruszki bigott BL mániás (mondjuk megértem), és abban 2 elődöntő sikeredett (mind e kétszer José kedvenc játszó- és puszipajtásának Beniteznek a fiai énekelték ki a sajtot a londoniak szájából). Elvitathatatlan, hogy taktikailag az egyik legképzettebb csapat a Chelsea a világon, ami CSAK az edző érdeme. A portugál mester pedig egy igazi egyéniség, egy sztáredző, remek stratéga, igazi karmester, aki igazán megosztotta az embereket, vagy gyűlölték, vagy imádták, együtt sírt és nevetett, együtt lélegzett csapatával, látszott rajta, hogy imádja, amit csinál.

Kicsit elrealosodott a csapat az utóbbi időben. Éppen Seva és Ballack érkeztével kezdőzött a kényelmes passzolgatunk, és majd lesz valami foci, ami egyértelműen a blancok hagyatéka, de ők kinőtték a tavalyi szezonban, idén pedig egyenesen nem is emlékeztetnek önmagukra. De a londoniak egyre jobban erre a játékra álltak át, amibe bele is bukott az edző, pedig ez szerintem nagyobb százalékban nem az ő hibája. Az agyon fizetett játékosok egyszerűen már jómódjukban, nem akartak, akarnak játszani, legszívesebben busás fizujukból (a jobbak 135 ezer fontot is megkeresnek hetente, ami évi 2 és fél milliárd forint) felbérelnének valakit, hogy majomkodjon helyettük ő a pályán. Így ha nem váltanak politikát olyan „szép” 2-3 év vár rájuk, mint amilyen a galaktikusuknál volt megfigyelhető.

Utódja valami izraeli fószer (Avraham Grant), aki életében elért már valamit, hisz a 2 izraeli „sztárklubot” a Maccabi Tel-Avivot és a Maccabi Haifát dirigálta unalmas óráiban. Az új manager egyébként a hírek szerint puszi pajtása az orosz górénak is, így a nézeteltérés kizárt (hihihi). Már előre látom, amikor majd minden meccsen ott lesz a kezdőben Ben Haim. De nagyon fognak potyogni a gólok! Legalább élvezzük majd a meccseiket (megint gonosz vagyok)! Lehet a másik Angliában idegenlégióskodó izraelit, Benayount is le fogja igazolni a télen az új szakvezető. A Pool meg örömmel el is cseréli majd egy az egyben a méltatlanul háttérbe szorított Joe Colera. Azt meg igazán értem, hogy miért nem keresték meg a parlagon heverő, szinte már legendás Fabio Capellot, vagy éppen miért nem reaktiválták klubcsapathoz a gazdag orosz kapcsolatokkal rendelkező Guus Hiddinket, vagy még sorolhatnám…

Szegény munkanélküli José, kíváncsi vagyok, hová megy ezután. Remélem megkapja a Portugál válogatott padját, mert úgy érzem sokra lennék képes velük. Jó a játékosállomány, Neki pedig vannak elképzelései. Így zárásul pedig csak annyit:

Sok szerencsét!

A bejegyzés trackback címe:

https://docilemonster.blog.hu/api/trackback/id/tr62171622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása