HTML

Foci és Forma 1

A futbalvilág legfontosabb történései és a száguldó cirkusz eseményei

Friss topikok

  • Takács Gábor: No, ezt jól megaszontad +int te szörnyeteg. Még hogy nem vagy tanulékony.:) Hajrá Kaposvölgye! Rem... (2007.09.27. 15:49) Orbán kontra Torgyán
  • Takács Gábor: Köszönet a cikkért, most azt szervezem,h ez a lelkes beszámoló kikerüljön a Hali öltőjének a falár... (2007.09.24. 20:19) Guzmics Ricsi a legnagyobb király…

Linkblog

Archívum

Bajnoki esélyek a ködös Albionban

2007.09.19. 12:21 | Docilemonster | Szólj hozzá!

Bajnoki esélyek a ködös Albionban

Kedves Olvasóim!

A szép zöld gyep országában bizony már most kirajzolódtak az erőviszonyok a négy naggyal az élen, bár mint szendvicsben a parizer ott díszeleg köztük a svéd telefonmárkáról elnevezett, szövkapként csúnyán besült mester nevével fémjelzett már nem is olyan kis csapat. Ami nem ment Gerrardal és Lamparddal, az megy Didi Hamannal és Johnsonnal, no nem az Andyvel, hanem Michaellel. Bár statisztikájuk kissé olaszos (1-0), a védelmük kiváló, és az előre játékban is van fantázia. A játékos piacon a kazalnyi jó hazai fontot olcsó, de minőségi játékosokra sikerült elverni, ami igen nehéz manapság, de nem lehetetlen. A Lyon 5 éve ezt csinálja, és milyen jól megélnek belőle. Kíváncsian várom a folytatást, vajon tiszavirág életű lesz-e a jó szereplés, de az biztosnak látszik, hogy egy UEFA kupás helyet elcsípnek a szezon végén, legalábbis remélem.

A hatalmas fiatalítási hullám, és névtelen játékosok hadának harcba küldésének ellenére az Arsenal szereplése is kiváló, a hétvégén arról is meggyőződhettünk, hogy kiválóan hajráznak, igazi szíve van a csapatnak. Tottenham elleni városi derbit 0-1-ről, remek játékkal és a szezon egyik legszebb dugójával fordították meg. Mellettük szól az is, hogy még veretlenek, otthon még pontot sem veszítettek idén, és annak ellenére vezetik a tabellát, hogy 1 meccsel kevesebbet játszottak. Viszont az a gyanúm, - nem akarom elkeseríteni az Ágyúsok híveit – hogy a négy nagy közül itt a legrövidebb a pad, itt elsősorban a minőségi cserék hiányáról beszélek. Ha netalántán Adebayor vagy még inkább Fabregas kidől a sorból, akkor döcögni fog a szekér, nagyon. A kettős, sőt hármas terhelés (PL, BL, kupák) sem nekik való még. Érniük kell, de az út az jó. Túl sok nagy név nem érkezett, talán a brazil őőő (echte) horvát Da Silva tűnik jó vételnek. Itt kellene némi szót ejteni Henryről, de az utóbbi időkben nélküle is ment nekik, szóval hagy húzza le inkább Laporta zsebét a fizuja. Azt meg tényleg nem értem, hogy a fogadóirodák miért pont őt nevezik meg a BL gólkirályi cím legfőbb várományosának. Elfogultság nélkül a második helyre várom őket.

Következzenek a londoni kékek. Az orosz tulaj bankszámlája igencsak megcsappanhatott az utóbbi időben, az asszony a válásnál is elvihetett egy kisebb billencs kápét, múltkor már a lakberendezési boltba se tudta rendezni a cehhet, és az átigazolási piacon is inkább a Tescóba mentek, igaz ott két plazma TV-t is vettek (Malouda, Alex), de nem a legdrágábbakat, amiket eddig megszoktunk. José barátunk feje fölött is van felhő bőven, és ez nem csak a londoni időjárásnak köszönhető. Van egy olyan érzésem, hogy idén sem tud Lampard egyedül bajnokságot nyerni a Chelseanak. Az hagyján, hogy a támadások nem mennek, de már a hátsó alakzatban is vannak gondok Terryvel és nélküle is, ami azért meglepő. Ezt jól példázza a Villa elleni sima zakó. A legutóbbi meccsükön igaz nem adtak meg nekik egy szabályos gólt, de könyörgöm egy Chelsea ne csak egy gólt lőjön egy alsó-középcsapat (Blackburn) ellen. Egy valami viszont hálisten nem változott, Mourinho nyakkendője (hihihi). Nagy harcban lesznek a bronzért idén.

Az ördögök és Fergie (no nem a BEP-es), is benne van a szószban. Egész Európában ők verték el a legtöbb egységet holmi játékjogokért. Megpróbáltak Portugáliából fiatalítani, de Nani és Anderson még a jövő. Owen (nem a Michael) megvásárlása egyelőre még nem is hasonlítható a tavalyi Carrick-üzlethez. A csapat játéka még nyomokban sem hasonlít a tavalyihoz, egészen egyszerűen nem tudják bevenni az ellenfél kapuját, és ilyen kerettel nem lehet mentség Rooney sérülése. A rajtnál rendesen beragadtak (2 iksz és vereség a derbin), utána pedig a városi riválishoz hasonló egygólos meccsek, és hatalmas adag mák, hogy ezeket a gólokat ők szerezték. Valami van a levegőben Manchesterben. Miért a Chelsea jut eszembe erről? Ha nem változik a helyzet, komolyan el kell gondolkozni azon, hogy 100 év után be kéne újítani valami új krapekot a SAF feliratú mackóban szaladgáló és önfeledten örülő idősödő bácsi helyett. Ha engem megkérdeznének az amcsik, akkor azt javasolnám, hogy Roy Keanet kell megtenni az Álmok Színháza karmesterének.

Néhány szót, az UEFA-kupás helyekért harcoló csapatokról. A Cityt ugye már említettem, rajtuk kívül még 4 csapat vívhat késhegyre menő csatát a nemzetközi porondért. Az utóbbi évek játékosállományát tekintve igen erős Newcastle valahogy mindig lemarad ,mint a borravaló, de az edzőváltás, és Owen formába kerülése meghozhatja gyümölcsét. A Londoni fehérek, a Spurs is csak az örök ígéret kategóriába sorolható bele, utolsó pillanatban a markukból kicsúszott BL indulás, városi derbik, de fel fognak törni, mint a talajvíz, ha a sérült hátsó alakzat felépül és Berbatov felhúzza a góllövő csukáját. A középpályával nincs sok baj Lennon, Malbranque, és Jenas elég jól fazonírozza a csapatot. A Villa is izmosnak tűnik az idén, a torony norvég (!) Carew szigetországba hajóztatása remek ötletnek tűnik, de a labdák beadását azért még gyakorolni kell, a szezon végén viszont előkelő helyen állnak majd, ha sikerül kiaknázni a fiatalokban rejlő potenciált. Az Everton, mint az utóbbi években megszokhattuk most is az elejében lesz. A galaktikusokat is megjárt Gravesen visszacsábítása kulcsmomentum lehet, és ha az általa megszerzett labdát jól adja Artetának, vagy Osmannek akkor nem lesz nagy gond a csapattal.

És végül, de nem utolsó sorban jöjjön a Beatles városának első számú (vörös – csak nehogy a stolverkesek fanjai félreértsék) csapata. A rekordbajnok igazolásai sikerültek a négy nagy közül a legjobban. Ez igen szokatlan tőlük, mert volt idő mikor sikerült belehúzni (Cissé). Egy világsztár (Torres), egy tehetség (Babel) mellett mellékszereplő vízhordók (Voronin, Benayoun) is gazdagíthatják a csapatot. Benitez mester bigott rotációjához végre lehet elég hosszú pad, akad minőségi alternatíva. A nyurga, sokunk bánatára is csak ezen utóbbi kategóriába lesz besorolható, de akkor ki fogja ollózni a gólokat? A rajt prímán sikerült, a Chelsea sem volt ellenfél, csak a török-magyar inverz bírója tizit adott szabadrúgás helyett. Bár itt kell megemlíteni a foci egyik alapvető szabályát: egy gól nem gól. Egy kicsit lelassulni látszik a vörös horda, a Pompey elleni x számomra meglepetés, de a csapat veretlen, a mutatott játékkal sincs gond egyelőre, ezt bizonyítja a 6 berámolt gól a Derby ellen. Idén 17 év után újra a csúcsra érhet a Pool.

Itt, Angliában a TV közvetítésekkel nincs gond, a foci-gépezet a szokásos folyamatossággal ontja a minőségi, igazi angol meccseket. Kár, hogy én nem látom itthon az Eurosport2-őt, de az internet csodáit kihasználva követem az eseményeket, nem maradok le a lényegről. A bajnokság végkimenetele nagyban függ attól, hogy a jelentősen megerősödött középcsapatok ellen mire tudnak menni a nagyok, és miként bírják elviselni a sok meccsnek köszönhető fáradságot és a lélektani terheket. A Bajnokok Ligája helyekbe nem sok beleszólást enged a trojka, de az UEFA-kupás pozíciókért meg kell majd izzadniuk a csapatoknak becsülettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://docilemonster.blog.hu/api/trackback/id/tr92170253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása