HTML

Foci és Forma 1

A futbalvilág legfontosabb történései és a száguldó cirkusz eseményei

Friss topikok

  • Takács Gábor: No, ezt jól megaszontad +int te szörnyeteg. Még hogy nem vagy tanulékony.:) Hajrá Kaposvölgye! Rem... (2007.09.27. 15:49) Orbán kontra Torgyán
  • Takács Gábor: Köszönet a cikkért, most azt szervezem,h ez a lelkes beszámoló kikerüljön a Hali öltőjének a falár... (2007.09.24. 20:19) Guzmics Ricsi a legnagyobb király…

Linkblog

Archívum

A két EB selejtező

2007.09.19. 12:16 | Docilemonster | Szólj hozzá!

Tisztelt olvasóim!

Járva, kelve a világban láttam már, egyet, s mást. Nem mondom, hogy én vagyok a világ legtapasztaltabb embere, de ami az utóbbi években Foci néven történik kicsi ám annál érdekesebb Földünkön, és valamennyire releváns esemény, arról azért hallottam egys'mást. De azért amellett én - mint kezdő blogozó - sem mehetek el szó nélkül, ami tegnap történt.

1. Magyarország - Szerbia U21-es EB selejtező: Jó kis hajtós meccs volt gyönyörű öngóllal szereztünk vezetést, majd Hrepka egy már télleg kifogástalan játék - egy remek kényszerítő - után zúdított a hosszúba valami Del Pierosan (nem vagyok Juvés, de láttam a Német-Olaszt a vb-n). Az első félidőben tehát már kettő egységgel mentünk. A második félidőelején a szerbek szövkapja rendesen feltüzelte fiait támadtak, eredménnyel, mattolták az amúgy remek kapusnak ígérkező, a Boltonban légióskodó Bogdánt. A lényeg ez után következett. A kedves bíró sporttárs - szinte már megszokott módon - az erősen nyomó szerbek ellen nem adott meg 2 tök szabályos gólt holmi les címén. Hát ő - és kiváló képességű sasszemű segítője - sem a meccset nézte az biztos. Igazából ez töri és lényegtelen, mert jól védekeztünk és a szerbeknek nem sikerült még egyszer megzörgetniük a hálónkat, így - teljesen megérdemelten és magabiztosan - megvertük az EB ezüstérmeseket.

2. Törökország - Magyarország EB selejtező: Ez már kicsit jobban fáj. Szóval:
Helyszín: Isztambul, mondanom, sem kell, hogy a törökök, nem csak Magyarországot foglalgatják el nagy szenvedéllyel, hanem a meccseken is elég fanatikusak, mind a játékosok, mind a nézők.
Taktika: 1-3-3-3-1 a pályán 6 (Marcival együtt gonoszok számával megegyező) védekező játékos. Csak dicsérni lehet a felállást.
Első félidő: Megleptük őket, néha azt sem tudták, hogy, hol a labda, mezőnyfölényben (60-40) játszottuk, igen MI. Egyszerűen remekül védekeztünk, ki kell emelnem Csizmadiát, aki remek kis védő, kellemes meglepetés. Mindezek mellett, maradt erő egykét támadásra is, a focit is mi csináltuk: Hajnal passzol, Prisa megtartja a pitbullvédők között, ráfordul, és azonnal tüzel, kapura. Az már a mi szerencsétlenségünk, hogy védte a kapus Egyszerűen remek, és az első félidő nem a Marcira záporozó atomerős löketekről marad emlékezetes, mert nem találtak kaput ellenfeleink, ha az utolsó percekben Tuncaynak nincs az a bődületes helyzete, amit fölé vágott akkor török lehetőség nélkül vonulnak le a felek a pályáról, nem tudtak mit kezdeni a regnáló világbajnokkal (erre a későbbiekben visszatérek).
Második félidő: A törököket rendesen letolhatta edzőjük a szünetben, mert rendesen nekiveselkedtek csapatunknak. Emre beállítása igen jó ötlet volt, elég tetszetősen kevergette a zsugát a srác. A kezdés után pár perccel, Emre (, aki emlékeim szerint nem a sportszerűség diadala) rendesen fejbe rúgta Marcit, természetesen megtorlatlan maradt (NEM LÁTTA EZT A BÍRÓ), barátok között megegyezném, hogy, jó kemény összecsapások meg minden, de a lábunkat illik visszahúzni azért. Mindegy. A lényeg nem ez volt, hanem, ami a 65. percben történt. Szépen (lassan mondhatom, hogy magyarosan), rövid passzos játékkal hozzuk ki a labdát, majd egy szabálytalanság után kapunk egy szabadrúgást, amit Hajnal villámgyorsan elvégez, a labda Gera felé száll, aki bár kicsit hosszan tolja azt meg, de a kapus mellet megcsinálja a maga kis cselét, majd a drága portás 2 lábbal gyakorlatilag elkaszálja szegény Gerzsont! Gólhelyzetben kiugró játékos elleni… nem is folytatom, mert mintaeset. Felugrok fekvő helyzetemből 1 másodperc alatt. Elkezdek cefet mód tapsolni, majd falusi magányomban a következő szavakat üvöltöm: „Tizi! Igenn! És állítsd ki légyszi! Köszi!” Elkezd pörögni az agyam: Látom amint Gerzson nekifut a labdának, majd ballra lövi, csak, hogy szép legyen a sorminta (bal- jobb-bal az utolsó 3 meccsen), a következő kép, hogy Fülöp önfeledten örül a győzelemnek a lefújás után. Ránézek a TV-re a bíró nyúl a zsebéhez, tapsolok, ez nem lehet más, mint…

Hát nem lehet más valóban, mint kiállítja a magyar csapatkapitányt (második sárga). Ekkor is megnyilvánultam (kifinomultabb olvasóim ugorják át a következő sorokat): „Mi a kurva anyád?” Komolyan, ilyet azért ritkán látni. Nemtom, hogy a bíró mi az istent nézett, de a meccset nem az biztos. A partjelzőt meg luxus megkérdezni ilyenkor, végül is azért van ott, hogy kézmozdulatainak segítségével segítse az Isztambuli reptérre tartó gépeket, Neeem? Hát kedves skót kollégánk szerint De. Szegény Zoli nem is csodálkozom rajta, hogy nem értette a dolgot, és kétségbeesetten reklamált, de nem volt visszaút. (Nézd meg Te is: https://www.youtube.com/watch?v=751xtd6Edm4) Ekkor arra gondoltam, hogy innentől nincs megállás ezek berámolnak vagy 4-et. Engedjétek meg, hogy nem méltatom a törököket, hogy ilyen meg olyan gólokat lőttek, mert nem érdekel. De hogy "csak" 3-at, azaz 2 és felet kaptunk az a magyar csapat mentális fölényének és erősségének volt betudható és semmi másnak. 

Tudom, számunkra tétnélküli volt a meccs, de a formálódó Nemzeti 11 akár győzhetett volna, ha nem ez a tirpák, focihoz abszolút nem értő, a meccset csak utólag tévében megtekintő skót bíró fújta volna a meccset, akiről később olvastam, hogy előszeretettel osztogatja tök feleslegesen a lapokat, volt, hogy egy meccsen 3 játékost is kiállított ugyan abból a csapatból érdekes körülmények között. Vagy a boríték volt vastag, ami igen valószínű vagy a kontaktlencse maradt otthon, vagy csak egyszerűen elhatározta ma jól kibaszok valakivel. Nem tudom. De nem kéne a más kárára és szórakozásának elrontására ilyeneket csinálni, az újból megjelenő önbizalmat visszarugdosni a sárba. Mikor megint újra jó magyar szurkolónak lenni, és meccsre járni, miért kell az ember kedvét így elrontani? Mindenesetre üzenem Mr. Platininek, komolyan el kell gondolkozni, hogy milyen színvonalú bírókat küldözgetünk jobbra-balra, no meg a videó bíró használata is elgondolkozásra ad okot. Vagy csak azért nem vezetik be, nehogy ne úgy alakuljanak az eredmények ahogy ők szeretnék? A nagy testvér jászik vagy pedig a játékosok? A pénz beszél vagy a tudás? Az érdekes felvetésem megoldására valószínűleg sokáig nem kerül majd sor, de azért reménykedni lehet még. 

Egy gyors költő kérdés: Ki tévedett nagyobbat? Poll a Horvát-Ausztrálon, vagy ez a minősíthetetlen ember?

Én csak azért is azt mondom zárásul:

SZÉP VOLT FIÚK!
 SZÉP VOLT FIÚK!
 SZÉP VOLT FIÚK!

És ha így folytatjátok törtök még nagyobb borsot is ellenfeleitek orra alá. 

A bejegyzés trackback címe:

https://docilemonster.blog.hu/api/trackback/id/tr55170247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása